We're Running in The Rain

Hellooooooo, hari ini, kiteorg Merentas Desa! Not to forget, dalam hujan okayyyyy?! First time! Woww, what a day. Bangun je, terus mandi, then menggelabah sbb baju sukan tak gosok lagi. Hahaha. And tak teringat langsung nak bawak baju spare ke or pape ke. Then sampai sekolah, terus naik kelas. Then jumpa dieorg, start berborak lah, merepek lah. Patu, kiteorg pegi amik no dekat rumah sukan masing2. Hari makin gelap. For sure akan hujan. Then, kiteorg pegi lepak BPA, dah hujan dah masa tu. Pastu ade yang ckp, merentas desa ditangguhkan lah, ape lah. Dah taktahu nak pegi mana, then naik kelas.

Around pukul 9, hujan dah stop. Sharp at nine, cikgu bagi pengumuman, "Semua warga stad, para pelajar, diminta bergerak ke padang sekolah sekarang! " And i was like, " Yahoooooo, jom lariii ! " I'm happy b'cause I thought kiteorg semua takperlu lari dalam hujan. Then, Oh My God ! Padang lecak doe. Habis kasut. Ewww, sangat geli.

Masa dah turn kiteorg, woww, gila nervous, taktahu nak lari ke jalan dulu ke. Masa tu pulak dah start hujan balik. Hadoi. Secara tidak langsung (wow ayat aku) lagu Miley Cyrus-7 things tengah play dekat phone. Ade pulak lyric die " and now we're standing in the rain...... " Hahh! Kena sangat lah tu dengan suasana kat padang tu. Cakap nak jalan, sekali bila dah tgk orang semua lari, aku pon ape lagi, lari lahh. Confirm basah gila seluar. Then aku dgn emira and sabrina je tadi. Farra dah jauh ke depan dah. Gilaa lah minah sorang ni. Hahaha. Mira and Qamarina, tah mana hilang tahh.Penat aku tertinjau-tinjau ke belakang. Takde jugak, aku pon terus jelah lari. Lari sambil dengar lagu. Besttt !

Hari ni aku okayy, larat jalan plus berlari jauh2 tu. Sebab, entah lah, rasa macam tak jauh pulak. Ngehaha. Then dah sampai sekolah, aku rasa something weird. Okayy, guess what! It's ABC. Hahaha. Faham2 jelahh. Menyirap aku, time tu lah nak datang. Haiyoo. Hahahaha.



Thanks for reading :D