It's A Happy Family

Here's the story...........

Last Monday, aku ikut maklang and Kak sara pergi balik kampung, sebab ramai gilaa balik. Akak saya yang gila pon balik jugak, tapi dgn mummy. So, aku rasa mcm "Hadoiii, jumpa dieorg. Mesti tanya result ni!" Act, sumpah aku malas gila nak menjawab soalan yg berkenaan dgn result. I don't wanna remember about the stupid result. Buat aku rasa macam aku ni terlampau bodoh. I never wanna look back again. Never! Kawan2 mama pon tak sangka result aku teruk mcm tu. Yeahh! I used to be one of the cleverest among my cousins. But not anymore! And i hate it! Bukan nak menunjuk, it's just, aku terlalu kecewa dgn result aku. And aku takot orang pandang rendah dekat mama. I'm sorry mama. I want the old me! Used to be a maniac in studies. Enough about this dumb stories. Back on topic.

So, bila dah sampai rumah nenek, okayy, i heard that girl saying my name " Yayyy, kak Aqish ade! " So what if she's happy to see me? I'm not! So the acting begins. Same goes to Kak Sara, Kak Maira and Abg Pelik. Masa bru2 sampai tu, aku tak layan pungggg budak tu. Die cakap, aku buat bodoh je. Hahaha. Kesian kau cakap sorang2. Then, aku fikir balik, kang mengadu  dekat mummy pulakk, satu masalah lagi. So layan jelahh. Then i met Baby Medinaa, first baby of Abg Ejun, and Kak Nina. So cuteee! Then, utk nampak real for my acting, aku amik dslr, then ajak budak tu teman aku amik gambar. Abg Pelik and Kak Maira pon ikut. Sekali laa, dgn budak kecik due ekor tu, Yaya and Ika. Hahaha. Tak baik berkata begitu ( amboi, ayat ). Secara tetiba, Kak Sara ade, mmg terkejut aku, tah bila die ade kat situ tahh.

Then amik gambar, melompat lahh, kejar kambing lahh. Busuk gilaa bau kambing! Then aku dgr Abg Pelik ckp " Baik pulakk Aqish dgn budak tu " Hello Abg Pelik, mesti pandai berlakon okayyy! A few minutes later, Abg Pelik tanye aku " Kiteorg nak pergi Seremban, nak lepak. Nak ikut takk? " Aku pon ape lagi, "Jommm!!" Hahaha, nak aje. Mesti lahh, payah hidup aku dengan tak line kat kampung tu. Hahaha. Yang tak boleh blaa, budak tu dengar pulak kiteorg nak gerak seremban, die pon nak ikut jugak. Hadoiii. Dah maghrib tu, masing2 pegi mandi, and siap semua lahh. Around 9 o'clock, nak gerak. Maklang suruh makan pulakk, padahal nak pegi makan tu. So terpaksa lahh. Bila kiteorg dah habis makan, tunggu Kak Sara pulakk. Hadoii, asik berburakk je. Berzaman nak tunggu die habis makan.

Kiteorg gerak dalam pukul 9:45 rasa nya, then baru bape minit dalam kereta budak tu bergaduh dgn Kak Sara, aku pon marah lahh dieorg. Menyirap gila aku dgn budak tu. Then dalam kereta, kerja aku text dgn Baby Boo saya. Huahahaha. Pastu, bila dah sampai MBO, terminal 2. Macam cekodok betul, ticket habis. So kiteorg gerak Ruby, Karaoke jelahh, Sampai sakit tekak aku. Lepas kan geram tu nama nye. Akak aku lagi tak boleh bla, Menghayati betul lagu Bunga Bunga Cinta by Misha Omar. Masa tu baru aku tahu tu lagu Bunga Bunga Cinta. Hadoiii. Sorry akak. Then tengah menyanyi, mummy call, duhhh, suruh balik pulakk. Kak maira pon menyirap, then balik lahh dgn perasaan tak puas hati. Gerak balik Seri Menanti pukul 12:25am. I think. Then sampai pukul 12:50am mcm tu. Sumpah laju gila Abg Pelik drive. Aku nak tido sekejap pon, rasa takut nak mati. Ngehaha. Btw, Thanks Abg Pelik belanja kiteorg :)


Thanks for reading :D