Here's My Explanation


Ni buat Cikgu tersebut,

Cikgu, sye taktau ape yang cikgu marah sgt dekat saye. Atau cikgu tak puas hati dgn sye. Tapi ape pun, sye mintak maaf kalau sye ade buat salah kat cikgu. Tapi bagi sye mcm tak adil klau cikgu ade problem dgn kawan2 sye, cikgu lepas kan kat sye. Maafkan sye sbb tak penah bagi salam kat cikgu. Saye takde niat pon, sye mmg jenis yang bila berselisih dgn mana2 cikgu pun sye akan diam. Sye bukan nak tunjuk bagus ke or ape ape pun yang cikgu pikir.

Walaupun cikgu tak ajar sye, cikgu tetap seorang cikgu, and sye tetap seorang murid. Kalau sye tau ape slah sye, dah lama sye mintak maaf, tapi hakikat sebenarnye, sye mmg tak tau pun ape slah sye, sye tak cukup hebat pun nak saing kan diri sye dgn cikgu. Maaf laah kalau sye, atau kawan2 sye, ade buat kesalahan kat cikgu. Tapi kenape sampai macam tu sekali cikgu nak halang sye drpd pegi lawatan tu, sye tak susahkan cikgu pun, kalau jalan jalan masa pegi melawat tempat2 tu pun, sye dgn kawan kawan sye, sye tak nak pun ganggu cikgu.

Kalau cikgu menyampah sgt dgn kiteorg, takpelaa, sape sye nak halang cikgu. InsyaAllah kalau ade rezeki mungkin kiteorg semua akan pindah, kalau kiteorg pindah, takde lahh cikgu kne hadap muka kiteorg lagi. Takde lahh cikgu rasa menyampah lagi. Maafkan sye kalau sye ade menyusahkan hidup cikgu. Tapi kalau cikgu rasa mcm tu, knpe cikgu tak panggil sye dgn kawan2 sye and slow talk dgn kiteorg. Perlu ke cikgu terus marah2 sye. Hmm, takpela cikgu, terima kasih sangat sangat. Sekali lagi, sye mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. And maaf lahh sbb sye dgn kawan2 sye tak sempurna pon, takde sape pon yang sempurna dalam dunia ni.


Thanks for reading :D